Максимальна ефективність залучення та безпека рятувальників - основний критерій спецтехніки ДСНС, - Ігор Клименко (ВІДЕО)

clock
16.05.2024 18:52

Про це Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко написав у своєму Telegram-каналі

Зокрема він відзначив, що сьогодні проінспектував роботу оперативної бази аварійно-рятувального загону спеціального призначення, де є навчально-тренувальний майданчик для ліквідації аварій на нафтогазовому комплексі та центр підготовки верхолазів.

"Ворог постійно завдає ударів по житлових багатоповерхівках, тож рятувальники мають вільно працювати на будь-якій висоті, використовуючи спецпристрої для попередження обвалів", - зазначив Міністр. 

Також він додав, що в його присутності протестили можливості техніки, яка щодня використовується для гасіння складних пожеж та евакуації населення, в тому числі з підтоплених небезпечних районів.

Наприклад, пінні гребінки можуть точно направляти вогнегасну піну та працювати віддалено, навіть під час тривоги, не втрачаючи дорогоцінний час. А плаваючий міст та транспортери швидко долають водні перепони, гарантуючи оперативне реагування навіть у важкодоступних місцях.

"Максимальна ефективність залучення та безпека рятувальників водночас - основний критерій спецтехніки ДСНС. Це техніка, що рятує життя. Без перебільшення", - підсумував Ігор Клименко в своєму дописі.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали