Лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, - Сергій Крук

clock
20.07.2022 18:22

Про це сьогодні повідомив голова ДСНС України під час селекторної наради, яка відбулась за головування Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з керівниками ОДА та ОВА. Учасники обговорювали ситуацію з укриттями в закладах освіти напередодні старту нового навчального року в Україні. 

«Станом на сьогодні лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту. Отже, основну частину учасників освітнього процесу планується захищати у найпростіших укриттях. З огляду на реалії, до початку офлайн-навчання сьогодні готові лише 23% освітніх закладів країни», - - зауважив Сергій Крук. 

Він також підкреслив, що законодавством України відповідальність за організацію укриттів для населення покладається на місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування. 

Зі свого боку, Службою порятунку розроблено і розміщено на її офіційному вебсайті "Рекомендації щодо організації укриття в закладах освіти", "Алгоритм дій місцевих органів влади та керівників закладів освіти щодо забезпечення укриття" та практичний посібник з цих питань.

Очільник Служби наголосив також на необхідності підвищити темпи підготовки закладів освіти та прискорити проведення комісійних обстежень будівель і споруд.

«Сприятиме цьому, - підкреслив Сергій Крук, - і рішення  Міносвіти та місцевих влад щодо того, які саме заклади освіти та на яких територіях планують працювати у звичному режимі, а які – дистанційно». Зокрема, це стосується Запорізької, Миколаївської, Харківської, Херсонської, Донецької, Луганської, частково – Сумської та Чернігівської областей.

За матеріалами ДСНС України

Схожі матеріали