Леонід Тимченко про переваги впровадження Єдиного реєстру зброї, який запрацює 23 червня

clock
22.06.2023 21:13

“В першу чергу кожен власник зброї отримує можливість зайти в особистий кабінет громадянина, верифікувати себе, побачити ту зброю, яка сьогодні зареєстрована за цим громадянином, встановити відповідність цієї зброї тій інформації, яка знаходиться в реєстрі. І найголовніше, що необхідно зауважити, що громадянин через свій особистий кабінет зможе отримати інформацію про строк дії свого дозволу”, - про це заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко заявив в ефірі всеукраїнського телемарафону “Єдині новини”.

Також він зауважив, що для продовження дії дозволу необхідно звертатися тільки тоді, коли завершується термін закінчення такого дозволу. Тобто якщо громадянин, наприклад, 22 червня 2023 року отримав свій паперовий дозвіл у вигляді ''книжечки'", це не означає, що із завтрашнього дня із запуском електронного Єдиного реєстру зброї є необхідність звертатись до органів поліції або до суб'єктів господарювання для зміни такого дозволу.

“Фактично ми можемо говорити, що в повному обсязі Реєстр зброї запрацює тоді, коли кожен громадянин змінить свій старий дозвіл на користування зброєю”, - сказав Леонід Тимченко.

Зокрема, заступник Міністра зауважив, що початок роботи такого реєстру не буде стосуватися реєстрації трофейної зброї. Це питання сьогодні вирішують законодавці. Воно ще не врегульовано.

“Введення в дію цього реєстру в першу чергу викликано процесом діджиталізації. Відтепер у громадянина зникне необхідність  безпосередньо звертатись до органів поліції, він зможе надавати необхідну інформацію і копії своїх документів онлайн без звернення до органів контролю за обігом зброї. Також у майбутньому ми плануємо максимально або повністю відійти від паперової документації щодо обігу зброї”, - каже Тимченко.

Заступник Міністра ще повідомив, що початок роботи Єдиного реєстру зброї жодним чином не буде впливати на ціну послуги: “Вартість залишається незмінною. Вона визначена постановою Кабінету Міністрів ще від 2007 року. Квитанцію про сплату громадянин зможе долучити в електронному вигляді до того пакету документів, який він подає для отримання дозволу онлайн”.

“Щодо введення цього функціоналу в Дію, то така функція буде доступна найближчим часом. Адже спільно з Міністерством цифрової трансформації ми працюємо в цьому напрямку і плануємо, що вже цієї осені реєстр буде інтегровано із Дією”, - резюмував Леонід Тимченко.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали