Контрабанда наркотиків та прихильниця "руського міра" з Грузії: ситуація на кордоні

clock
19.12.2023 18:00

Прикордонники спільно із правоохоронцями викрили злочинне угруповання, яке займалося контрабандою наркотичних речовин. Членів наркоугруповання затримали у їхніх помешканнях в Ужгороді та Мукачево. Ще одну співучасницю затримали попередньо у пункті пропуску "Тиса" під час спроби ввезення нею на територію України наркотичної речовини.

Було проведено 5 санкціонованих обшуків за адресами проживання фігурантів справи. Правоохоронці виявили та вилучили 34 згортки з кристалічною речовиною білого кольору, електронні ваги, зіп-пакети, засоби для куріння, вогнепальну зброю та набої, мобільні телефони, банківські картки, сім-картки та флеш-носії.

Фігурантів помістили в ізолятор тимчасового тримання Головного управління Нацполіції. Їм оголосили підозру у вчиненні кримінального злочину, відповідальність за який передбачена ч.2 ст.307 ККУ "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів". Трьом із п’яти обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб із правом внесення застави розміром від 53 до 214 тисяч гривень.

Тим часом у пункті пропуску "Старокозаче" Одеської області прикордонники заборонили в’їзд в Україну громадянці Грузії. Жінка виявилася прихильницею "російської влади". Як з'ясувалось, іноземка підтримує політику країни-агресора. В її мобільному телефоні правоохоронці знайшли матеріали на підтримку збройних сил окупантів та дискредитацію українських військових. Правоохоронці встановили, що іноземка вперше намагалася потрапити на територію України нібито до своєї двоюрідної сестри.

Однак за пропагандистську позицію така подорож завершилась відмовою в перетині кордону та забороною в’їзду на територію України.

Загалом за добу 18 грудня західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 77 тисяч осіб та 18 тисяч транспортних засобів.

З України вибули - 34 тисячі осіб. 21 тисяча з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

До України прослідували - 43 тисячі осіб, 39 тисяч з них - громадяни України.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали