Контраст
Шрифт

Командувач Нацгвардії Юрій Лебідь: «В Криму дуже гарний захід сонця. Я думаю, ми його побачимо»

clock
22.03.2023 16:33

В інтерв’ю телеканалу «Рада» командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Лебідь розповів про формування і підготовку бригад «Гвардії наступу», завдання Нацгвардії та деокупацію України.

Він наголосив, що у нас у всіх одна мета – звільнення наших територій до кордонів 1991 року.

Юрій Лебідь зазначив, що «Гвардія наступу» – це сучасні підрозділи, побудовані по принципу країн НАТО, які постійно розвиваються та рухаються вперед. Також він розповів, що у «Гвардії наступу» повна рівність між чоловіками і жінками, наразі від жінок вже більше 500 заявок.

Найбільшим викликом зараз Юрій Лебідь вважає роботу ворожої пропаганди про те, що суспільство і країна втомилися від війни та що треба шукати компроміси. Але це не так. Країна та суспільство не втомились. «Суспільство знає чого воно хоче. Воно хоче жити в мирній, вільній країні, в тих територіях в межах 1991 року. І це буде», – заявив командувач Нацгвардії.

Юрій Лебідь вважає, що найбільшим здобутком Сил безпеки та оборони України є те, що ми вистояли перші часи і дні війни, і сьогодні ми завдаємо непоправимі втрати загарбникам.

На думку командувача Нацгвардії, коли буде проведена деокупація Криму, Донецької та Луганської областей, необхідно буде провести стабілізаційну операцію, розв'язувати дві задачі – створення поясу безпеки по кордонах, які будуть вирішуватись політичним, військовим та адміністративно-правовим шляхом, та надання безпеки нашим громадянам. «Це відновлення держави Україна і українського життя на українській території, надання людям можливості реалізувати свої права», – вважає Юрій Лебідь.

Всеукраїнський телемарафон "Єдина країна"

Схожі матеріали
Діяльність