Контраст
Шрифт

Кількість випадків отруєння чадним газом в Україні зростає – Євгеній Єнін

clock
22.12.2022 13:15

Як повідомив сьогодні, 22 грудня, перший заступник міністра внутрішніх справ, статистика є дуже сумною. В ефірі телемарафону «Єдині новини» він застеріг українців бути пильними у використанні всіх альтернативних джерел електроенергії й опалення.

«Лише за місяць – в листопаді – було зафіксовано близько 370 випадків отруєння чадним газом. Буквально в перший тиждень грудня таких випадків було вже близько 100. Найбільше випадків зафіксовано у Львівській, Київській, Дніпропетровській областях», – сказав Євгеній Єнін.

Проте, за його словами, окрім отруєнь чадним газом, є інші загрози під час використання альтернативних засобів обігріву, неправильна експлуатація яких призводить до вибухів або пожеж.

«Днями в Києві на 13 поверсі в одній квартир стався вибух двох блоків безперебійного живлення, що заряджалися від електромережі. Після чого почалася пожежа, яку вдалося ліквідувати лише впродовж години. На щастя, люди не постраждали. Інший випадок стався на Волині у місті Нововолинськ, де в квартирі вибухнув туристичний газовий балон, через що зайнялася квартира. В результаті вибуху дві людини отримали тілесні ушкодження», – навів кілька трагічних прикладів перший заступник очільника МВС.

Він вкотре акцентував увагу на тому, що необхідно вкрай обачливо ставитися до експлуатації приладів, які за сьогоднішніх обставин, пов’язаних з військовою агресією рф, стали незамінними.

 

Департамент комунікації МВС

Схожі матеріали
Діяльність