Кіберполіція викрила працівника інтернет-магазину наркотиків, який ховав «закладки» у жолудях

clock
31.01.2023 14:50

Під час обшуку в оселі зловмисника виявили наркотиків на понад 2 мільйони гривень. Фігуранта затримано. Наразі поліцейські встановлюють організаторів протиправної діяльності.


 
46-річного чоловіка, раніше судимого за збут наркотиків, викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Київській області спільно зі слідчими Дарницького управління поліції столиці.

Кіберполіцейські під час моніторингу інтернет-мережі виявили вебсайт, де здійснювалася торгівля наркотичними та психотропними препаратами. Зокрема, пропонували кокаїн, амфетамін, MDMA, екстазі тощо. Оплату за наркотичні речовини приймали на криптогаманці.

У процесі оперативних заходів правоохоронці встановили зловмисника, який відповідав за постачання товару клієнтам. Він надсилав близько 20 поштових відправлень на тиждень, а також створював так звані «закладки». Маскував товар у продуктах чи у жолудях.

В оселі підозрюваного поліцейські провели невідкладний обшук і вилучили наркотичні речовини, вартість яких відповідно до цін «чорного ринку» сягає 2 мільйонів гривень.

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Слідчі Дарницького управління поліції повідомили фігуранту про підозру відповідно до ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ. 

Департамент кіберполіції НПУ

Схожі матеріали