Катував українських патріотів у Балаклії: харківські правоохоронці ідентифікували найманця пвк «редут»

clock
19.09.2023 10:05

Співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції спільно з колегами з СБУ та прокуратури продовжують заходи з ідентифікації російських військових та найманців приватних компаній, які катували та знущалися з цивільного населення під час окупації міст та селищ. За їх результатами встановлено особу найманця пвк «редут».

Встановлено, що 34-річний військовий під час тимчасової окупації міста Балаклія разом з іншими своїми «сослуживцамі» займався пошуком чоловіків з активною проукраїнською позицією. Вони силою забирали громадян з домівок та відвозили їх до місцевої катівні, де піддавали потерпілих тортурам: били гумовими кийками та застосовували електрошокери.

Окрім того, погрожували відрізати пальці, імітували розстріл. В ході слідства правоохоронці встановили чотирьох потерпілих, з яких знущався військовий рф з іншими окупантами.

Наразі 34-річному найманцю пвк «редут» правоохоронці заочно повідомили підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (жорстоке поводження з цивільним населенням, вчиненому за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Проводяться подальші заходи зі встановлення інших осіб, причетних до злочинів проти цивільного населення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює управління СБУ в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Національна поліція України

Схожі матеріали