Катували струмом та знущались з херсонця: повідомлено про підозру військовому рф

clock
26.03.2024 19:00

Правоохоронці Херсонської області встановили особу військового рф, який вчиняв воєнні злочини в окупованому Херсоні. 13 серпня 2022 року 23-річний стрілець військового підрозділу федеральної служби військ національної гвардії рф із застосуванням фізичної сили  разом із іншими військовими затримали 28-річного власника однієї з кав’ярень.

Чоловіка повалили на землю. А фігурант особисто наніс потерпілому не менше десяти ударів кулаками в область тулуба. Після цього постраждалого доставили до однієї з катівень, яку окупанти облаштували у захопленій будівлі ізолятора тимчасового тримання.

Викраденого ув’язнили та тримали в антисанітарних умовах: не давали їжі та води, били по голові, спині та іншим частинам тіла, застосовували електрошокер, приєднували до різних частин тіла дроти, через які пропускали електричний струм, вчиняли інші насильницькі дії, погрожували вбивством.

Херсонця відпустили через 16 днів. За це дружина постраждалого сплатила окупантам 100 тисяч гривень.

23-річному російському нацгвардійцю було повідомлено про підозру за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 "Порушення законів та звичаїв війни" Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування завершене, обвинувальний акт затверджений обласною прокуратурою та скерований на розгляд суду. Воєнному злочинцю загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Національна поліція України

Схожі матеріали