Катерина Павліченко розповіла про сім місяців роботи поліції в умовах війни на конференції МАЖП

clock
19.09.2022 14:39

Під час виступу перед представниками Міжнародної асоціації жінок-поліцейських ( International Association of woman police) заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко розповіла про нові виклики для поліції під час війни в Україні та роль жінок у підтриманні правопорядку в країні. 

«Сьогодні поліцейські проводять також і роботу з фіксації воєнних злочинів. На території України зафіксовано майже 32 тисячі таких злочинів. Серед них: порушення законів і звичаїв війни, вбивство цивільного населення, знищення інфраструктури та культурної спадщини України, порушення домовленостей щодо “зелених коридорів” та вбивства журналістів», – повідомила Катерина Павліченко.

Серед особового складу НПУ 27% – жінки. Вони беруть участь практично у всіх типах поліцейських операцій: проводять рятувальні операції, несуть службу на блокпостах, евакуйовують населення, не допускають диверсій та мародерства і допомагають усім, хто цього потребує. 

У своїй промові заступниця міністра зазначила, що Національна поліція України, разом з іншими службами системи МВС провела наймасштабнішу з часів Другої світової війни евакуацію цивільного населення в Європі. В межах країни перемістилося понад 8 млн людей.

Також Катерина Павліченко окреслила перспективи та виклики, які чекають правоохоронну систему у майбутньому та подякувала міжнародній спільноті за підтримку України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали