Катерина Павліченко зустрілась із керівним директором і командувачем цивільними операціями ЄС Стефаном Томат

clock
18.04.2024 10:15

Заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко зустрілась з керівним директором і командувачем цивільними операціями ЄС у Європейській службі зовнішніх справ Стефаном Томатом в рамках роботи Європейського поліцейського конгресу.

Вони обговорили питання адаптації українського законодавства до вимог ЄС. Цей напрямок є важливим як для МВС, так і для країни в цілому. 

“Маємо позитивну динаміку в цьому процесі. Значна частина законів уже пройшла адаптацію, зокрема, за підтримки КМЄС в Україні. Попереду залишається немалий обсяг роботи і в цьому питанні розраховуємо на експерту підтримку місії”, – зазначила Катерина Павліченко.

Також заступниця міністра внутрішніх справ подякувала за навчання щодо проведення стабілізаційних дій на деокупованих територіях для Нацполіції та Нацгвардії. Такі тренінги проходили цього року із залученням Європейських Сил Жандармерії. 

Крім цього, на зустрічі було обговорено створення та функціонування Координаційного центру інтегрованого управління кордоном в Україні. 

Такий центр передбачає залучення дванадцяти суб’єктів управління кордонами для здійснення ефективного моніторингу ситуації на кордоні, проведення аналізу ризиків та посилення комунікаційних спроможностей. Впровадження інтегрованого принципу є одним зі стандартів Європейського Союзу. Разом з тим плануємо посилення ДПСУ на прикордонних смугах і пунктах пропуску. Це допоможе зміцнити їх спроможності захищати рубежі нашої держави, а в майбутньому – зовнішніх кордонів ЄС.

“На сьогодні не зафіксовано жодного випадку контрабанди зброї за межі України. Разом з тим маємо враховувати такі  ризики. Плануємо продовжувати співпрацю і обмін інформацією, як з агенціями Євросоюзу, так і з країнами-членами. Наразі з партнерами напрацьовуємо спільний план дій запобігання і протидії незаконному обігу зброї, який має посилити підрозділи системи МВС реагувати на такі ризики”, – підкреслила Катерина Павліченко.

Продовжуємо співпрацю з країнами ЄС в питаннях розмінування наших територій, в першу чергу сільськогосподарських угідь. Вдячні за технічну допомогу для проведення робіт з очищення наших територій від ВНП, зокрема через Інструмент зовнішньої політики Європейського Союзу - FPI.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали