Катерина Павліченко: “Евакуація – це основний спосіб захисту населення поблизу районів бойових дій”

clock
06.11.2023 16:20

На цьому заступниця Міністра внутрішніх справ наголосила під час візиту до Запорізької області. Катерина Павліченко вручила членам евакуаційних груп та парамедикам поліції області відомчі відзнаки від Міністра. 

У Запорізькому регіоні функціонують дві групи поліцейських. Кожна з них складається з поліцейського офіцера громади, психолога та ювенала. Паралельно працюють й парамедики, які займаються евакуацією поранених. Кожен з них пройшов спеціальну підготовку. 

За останні 7 місяців, ці хлопці й дівчата вивезли з прифронтових населених пунктів області близько півтисячі громадян. Серед них 122 – це діти, ще понад 30 – особи, які відчувають труднощі при самостійному пересуванні.

“Ця робота потребує сміливості, адже екіпажам постійно доводиться працювати під обстрілами. Кожен з них уже має неабиякий досвід комунікації у екстрених ситуаціях. Як кажуть самі поліцейські: не так важко вивести людей з небезпечного місця, як просто переконати їх виїхати. Попри те, нашим правоохоронцям це вдається, за що їм дуже вдячна”, - зауважила Катерина Павліченко.

Паралельно тут діють наші парамедики, які займаються евакуацією поранених. Кожен з них пройшов спеціальну домедичну підготовку. Ці люди мають подвійну відповідальність, адже від них залежить життя і військових, і поліцейських, і цивільних, які отримали поранення в районах бойових дій.

 Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали