Історія прикордонника, який пройшов полон (Відео)

clock
11.09.2024 14:00

Прикордонник Станіслав Куценко добровільно приєднався до прикордонного загону та брав участь в бойових діях на Харківщині. Під час одного із боїв був важко поранений та потрапив у полон. В своєму інтерв’ю боєць розповідає про те, як вижив та що довелося пережити в  ув’язненні.

Прикордонник стоїть в парковій зоні та розповідає свою історію

Станіслав Куценко розпочав службу у лавах прикордонників ще задовго до повномасштабного вторгнення окупантів в Україну, він був строковиком. Під час формування бригади гвардії наступу «Сталевий кордон» хлопець виявив бажання протистояти окупаційним військам, написав рапорт на переведення та доєднався до новоствореного прикордонного загону бригадного типу.

Бойовий шлях Станіслава розпочався на Куп'янському напрямку. В одному з запеклих боїв військовий дістав декілька поранень від скидів з дрона противника. Перебуваючи у посадці пораненим, воїн продовжував вести стрілецький бій з окупантами та очікував евакуаційний транспорт.

Однак набої закінчилися, окупанти підійшли впритул до Станіслава. 

«Один з них почав стріляти біля його голови та сказав: «Якщо ти зараз не встанеш, ми тебе залишимо тут!». Проте прикордонник був з пораненими ногами й ходити не міг. Після зачистки посадки, росіяни забрали його у полон.

Під час допиту Станіслав часто втрачав свідомість через велику втрату крові. Згодом окупанти закрили бійця разом з іншими військовослужбовцями в клітці для тварин.

Про долю Станіслава рідні дізнались тільки через пів року перебування в полоні. Окупанти відправили відео з бійцем його рідній сестрі.

За час перебування у полоні в росіян він схуднув на 22 кілограми. Як розповідає Станіслав: «Їжа була суто для того, щоб ми тримались на плаву».

«Зараз хочу побути з рідними, максимальний час буду проводити з ними. Хочу побачити племінника, йому вже рік, а я навіть не бачив як він бігає», - зазначає Станіслав.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали