Ігор Клименко: Змінено всі протоколи реагування, починаючи від того, які мають бути бронежилети на наших рятувальниках ДСНС

clock
13.04.2024 11:00

Про це Глава МВС України Ігор Клименко заявив в ексклюзивному інтерв’ю Національному телемарафону «Єдині новини». 

Росія змінила алгоритм ударів по Україні, по українській енергетиці і не завжди люди встигають зреагувати на систему оповіщення. Ворожі удари підступні в будь-який момент.

“Ми повністю передивилися інструкцію по використанню сил ДСНС. Це стосується інженерної техніки, спеціальної техніки і наших рятувальників. Це просто реагування на виклики життя, на виклики цієї війни. Ми через свої помилки в перші місяці війни, через смерть наших колег, наших побратимів – виписуємо ці правила і продовжуємо сьогодні писати”, – зазначив Міністр.

Також Ігор Клименко наголосив під час інтерв’ю, що збільшено кількість рятувальників, які займаються висотними роботами. На початку цього року їх було 150, а нині – вже 500. Зокрема збільшено і підрозділи, які займаються ліквідацією наслідків на об'єктах нафтової та газової галузі. 

ДСНС України також залучена до допомоги місцевим органам влади, щоб готувати другу і третю лінії оборони. Ігор Клименко розповів, що у державі зріс попит на інженерне обладнання, зокрема для фортифікацій. Зросла потреба і в використанні великих кранів за допомогою яких можна розбирати завали.

“Такі двухсот тонні крани працюють в Харкові. Специфічне обладнання, яке працює на висоті і дає можливість досить швидко різати залізобетонні й залізні балки, які впали та завалили, наприклад, якісь об'єкти критичної інфраструктури. Це треба робити швидко, щоб енергетики могли відновити діяльність того чи іншого об'єкту”, – наголосив очільник МВС. 

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад було озвучено, що ми запускаємо своє виробництво, де спільно з нашими міжнародними партнерами зможемо закривати потреби у техніці для ДСНС.

“Ці два роки ми брали у наших міжнародних партнерів техніку, за що їм дуже вдячні. Але зараз спільно з європейцями та японцями запускаємо своє виробництво, щоб стати тією країною, яка може інтелектуально і виробничо закривати ті проблеми, які перед нею стоять”, – підсумував Ігор Клименко.

Повне інтерв'ю дивіться за посиланням.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали