Ігор Клименко: Випускаємо нову плеяду наших рятувальників – 426 молодих та навчених фахівців

clock
13.04.2024 20:00

Сьогодні, 13 квітня, на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності відбувся випуск курсантів профільних вишів ДСНС України. Захід пройшов за участі Міністра внутрішніх справ України Ігор Клименка та міністрів внутрішніх справ Латвії, Литви та Естонії. 

Відтепер 426 молодих фахівців – у лавах рятувальників, аби служити народу України.

Йдеться зокрема про 125 випускників Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, 180 – Національного університету цивільного захисту України та 121 – Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля. 

«Сьогодні нашим рятувальникам довіряють понад 82% громадян. І я гордий кожним та кожною, хто проходить службу у підрозділах ДСНС в областях нашої держави. Тому, що саме ви приходите на допомогу нашим громадянам. І те, що ви сьогодні у білих рукавичках означає лише одне – совість, ваші помисли та бажання допомогти – такі ж світлі», – звернувся до випускників Ігор Клименко.

Також у заході взяли участь делегації країн Балтії – Литви, Латвії та Естонії, на чолі з Главами МВС – Агне Білотайте, Ріхардсом Козловкісом, Лаурі Ляенеметс, які прибули до Львова для зустрічі із Міністром внутрішніх справ України Ігорем Клименко.

Також привітати молодих лейтенантів завітали т.в.о. Голови ДСНС України Андрій Даник та представники органів місцевої влади.

Так, за вагомі досягнення в навчанні, виявлення здібностей до наукової роботи пʼятьом випускникам вищих навчальних закладів ДСНС вручено стипендії МВС України імені Дениса Монастирського.

«Знаю, що для вас служіння українському народові – це усвідомлений і відповідальний життєвий вибір. Ви повинні бути готовими завжди прийти на допомогу та виконати найважливіше своє завдання – врятувати та захистити людське життя. Вірю, що в такий тяжкий для країни час ви не підведете і виконаєте всі покладені на вас завдання», – заявив Глава МВС України Ігор Клименко.

Після церемонії Міністр внутрішніх справ України показав міжнародним партнерам навчальні аудиторії, де майбутні рятувальники опановують нові знання. Зокрема, Ігор Клименко ознайомив міжнародною делегацією з тренінговим центром рятувальних робіт, де курсанти відпрацьовують процес деблокування потерпілих при дорожньо-транспортній пригоді та рятування різними способами при екстрених ситуаціях.

Також Глави МВС оглянули лабораторію протимінної діяльності, де курсанти працюють з різними видами тренажерів для виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів.

«Саме розмінування нашої країни дозволить нам підняти економіку, в тому числі сільськогосподарський сектор. На сьогоднішній день близько 156 тисяч квадратних кілометрів нашої території – заміновано. Утім, ми постійно працюємо над удосконаленням роботи піротехніків та навчанням нових груп саперів», – заявив Ігор Клименко.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали