Ігор Клименко: У цьому році МВС відкриває ліцеї військово-патріотичного спрямування

clock
26.02.2024 18:00

Про це розповів Міністр внутрішніх справ в інтерв’ю журналістці Наталії Мосейчук.

«Це будуть ліцеї на повному утриманні. Ми хочемо і своїм прикладом показати, що ми можемо зробити. З наступного навчального року ми плануємо відкрити таких чотири ліцеї, три нових і один з яких вже діє. І хочу сказати, що ми в ці ліцеї будемо брати дітей загиблих не тільки працівників МВС і військовослужбовців, але й військових Збройних Сил України. І цю відповідальність – перед викладачами, соціальними працівниками, психологами, керівництвом цих ліцеїв, ми беремо на себе», – заявив Ігор Клименко.

Глава МВС України розповів, що основна мета даних ліцеїв – виховати дисципліновану та мотивовану молодь. За словами Міністра, саме з них у майбутньому будуть справжні правоохоронці або військові.

«Якщо ми говоримо про систему відомчої освіти, то моя мета і бажання, щоб у наші вищі навчальні заклади вступали діти, батьки яких віддали своє здоров’я і життя за Батьківщину. Також, аби туди вступали військові – молоді хлопці, які добровольцями пішли на фронт. Вони теж мають право отримати вищу освіту», – зазначив Ігор Клименко.

Докладніше дивіться в інтерв’ю Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка у програмі «Мосейчук+».

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали