Ігор Клименко: Про кожного добровольця Нацгвардії після війни ми зможемо написати історію

clock
26.03.2024 12:30

Про це Міністр внутрішніх справ України розповів у фільмі, присвяченому 10-річчю НГУ «НАРОДЖЕНІ ВІЙНОЮ: 10 років Національній гвардії України». 

«Коли дивишся на хлопців, які добровільно прийшли в бойові бригади “Гвардії наступу”, то розумієш, що в України є майбутнє. Після війни ми зможемо написати історію бригад добровольців, адже про ті досягнення, які Національна гвардія щоденно демонструє в складі сил оборони України, ми можемо нині говорити  лише на 5-10%», – наголосив Глава МВС.

Саме військовослужбовці Національної гвардії першими зустріли російський десант у Гостомелі  і не дали окупантам одразу захопити аеродром.

Також воїни-нацгвардійці спільно з іншими захисниками стримали навалу орди у Маріуполі. Ця оборона міста тривала 86 днів. У неволі ворога і досі залишаються бійці Національної гвардії України, за яких Україна продовжує невпинно боротися.

В інтерв’ю для фільму «НАРОДЖЕНІ ВІЙНОЮ» Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко наголосив, що кожен доброволець, який прийшов і записався до підрозділів Національної гвардії чи інших бригад Гвардії Наступу – це найкращі сини та доньки нашої України. Це - Герої, за якими майбутнє нашої держави.

«Я хотів би привітати військовослужбовців Національної гвардії України. Побажати перемоги нашій державі та великої слави для Нацгвардії», – підкреслив очільник Міністерства внутрішніх справ України.

Детальніше про історію становлення Національної гвардії України  дивіться у фільмі, стореному Національною гвардією України «НАРОДЖЕНІ ВІЙНОЮ».

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали