Контраст
Шрифт

Ігор Клименко: Ми всі разом готуємося до подальших бойових звершень

clock
08.02.2023 19:15

Сьогодні, 8 лютого, у МВС України відбулося вручення державних нагород військовослужбовцям Національної гвардії. Загалом, відповідно до Указу Президента України, за виконання службового обов’язку в умовах, пов’язаних із ризиком для життя під час заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії рф, орденами та медалями нагороджено 116 військовослужбовців.

Вручав державні нагороди міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

«Ми продовжуємо нашу боротьбу з підступним та сильним ворогом. На жаль, держава витрачає на це дуже великий ресурс. Деякі області зруйновані майже повністю, розбита наша критична інфраструктура. Але найголовніше, що наші військовослужбовці кладуть на терези перемоги найдорожче - своє життя й здоров’я. Це відбивається на країні і на наших рідних», - зауважив на початку церемонії очільник відомства.

У цьому контексті він зазначив, що у залі є мама одного з нагороджених військовослужбовців – Неля Григорівна, один син котрої  загинув у квітні, а другий – воює досі та отримав сьогодні нагороду. 

Серед нагороджених звитяжців значна частина ще перебуває у процесі лікування та реабілітації або нещодавно повернулися у свої підрозділи, щойно відновивши здоров’я. Тому глава МВС побажав усім, хто дістав поранення, швидшого одужання і повернення у стрій.

«Ми чекаємо вас у наших підрозділах, бо ваші досвід та сміливість, харизма важливі для всієї системи МВС і Національної гвардії зокрема, де наразі триває комплектування штурмових бригад. Їхнім кулаком та кістяком мають стати досвідчені й обстріляні, сміливі бійці. Свій досвід слід передавати поколінню патріотів, які зараз долучаються до лав Національної гвардії, Нацполіції, Держприкордонслужби. Ми всі разом готуємося до подальших бойових звершень», - міністр акцентував увагу на поточному процесі створення бригад «Гвардії наступу», в якому надзвичайно цінним є бойовий професійний компонент.

Нагороджені на заході герої-нацгвардійці підтримують рішення про створення штурмових підрозділів, що є зараз на їхню думку доволі вчасним процесом. Зокрема, за підтримку формування «Гвардії наступу» висловився і нагороджений сьогодні орденом «За мужність» ІІ-го ступеня капітан Артем Клименко – командир 2-ї бойової групи групи спеціального призначення окремого загону спецпризначення Північного Київського ТУ НГУ. 

До речі, на бойовому рахунку офіцера та його групи участь у київській оборонній операції, успішне виконання завдань на Ізюмському напрямку і загалом Харківщині. Наші воїни, ризикуючи життям, проводячи розвідку, виявляли ворожі позиції, знищували легку бронетехніку та танки, захоплюючи в полон живу силу агресора. Потім їхня звитяга примножилася штурмовими діями у промзоні Сєвєродонецька.

Насамкінець церемонії Ігор Клименко побажав усім берегти себе і побратимів: 

«Але цей шлях буде достатньо тернистим. Дякую кожному за службу, і за те, що не злякалися, завдяки вам наша країна на полі бою тримає удар».

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність