Контраст
Шрифт

Ігор Клименко: Мета кожного урядовця – бути фахівцем своєї справи і не підвести громадян у цей складний час

clock
12.05.2023 20:42

Про це Міністр внутрішніх справ України заявив в інтерв’ю телеканалу «Рада».

За словами Ігоря Клименка, наразі, коли в країні йде війна, важливо вміти об'єднати військових, поліцейських, рятувальників та людей в погонах: 

«На сьогодні Глава відомства має бути на передовій, з бійцями. Він має розуміти, чим займається кожний підрозділ, його проблеми та кожного свого підлеглого».

Ігор Клименко наголосив, що наразі мета кожного урядовця – це бути фахівцем своєї справи і не підвести громадян у цей складний час. Міністри мають розуміти кожного громадянина і проблеми тих осіб, які вимушено емігрували.

«Нам необхідно буде прогнозувати щоденно ситуацію, яка буде розвиватися в країні. Ми маємо розуміти, які виклики перед нами стоять. Звичайно, що найбільша кількість злочинів пов'язана саме з шахрайством, і я думаю, що ця цифра буде сталою. Це не тільки громадяни України, це також шахраї, які працюють із іноземних країн і в першу чергу з російської федерації», – розповів Міністр внутрішніх справ України.

Ігор Клименко розповів, що влада усвідомлює усі виклики, зокрема й ті, які чекатимуть вже на післявоєнну Україну:

«Звичайно, що ми потребуємо зараз і патрульних поліцейських. Ми будемо потребувати на відновлення кордону прикордонників, які мають посилити контроль після визволення тимчасового окупованих територій. Ну і звичайно нацгвардійців, які спільно з поліцейськими будуть забезпечувати спокій на вулицях наших населених пунктів на деокупованих територіях».

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко наголосив, що наразі силові відомства потребують ще більше людей, аби повернути країну у мирне життя. За його словами, люди виходячи на вулиці повинні відчувати себе у безпеці, та знати, що держава їх обов’язково захистить.

Окремо Глава відомства розповів про запуск Єдиного реєстру зброї, що заплановано на 23 червня 2023 року. Ігор Клименко заявив, що основна мета цієї ініціативи – щоб вся зброя, яка наразі є на руках у громадян була в реєстрі, а це своєю чергою допоможе правоохоронній системі контролювати її розповсюдження.

«Якщо ми не продумаємо і не затвердимо зрозумілий механізм для наших громадян, то вони не повірять державі і ми нічого не зробимо А щоб громадяни повірили, ми маємо мінімізувати злочинність, ми маємо прописати чіткі правила володіння такою зброєю», – резюмував Глава відомства.

Ігор Клименко зазначив, що повернення відчуття безпеки після війни нашим громадянам – це перше, що має зробити держава і безпосередньо система МВС. Для цього зброя має бути облікована, контрольована та мають бути чітко виписані правила її носіння або використання.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність