Ігор Клименко: Готується до запуску державний реєстр територій, забруднених вибухонебезпечними предметами

clock
04.04.2024 14:30

Про це Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив в інтерв’ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна».

«Якщо ми говоримо про Центр гуманітарного розмінування, який координує Міністерство економіки, то на даний час Центр перебуває на етапі становлення. Ми (МВС – прим.) зі свого боку подаємо в Центр інформацію про стан замінованості територій і її розмінування», - зазначив Міністр.

Натомість, звернув увагу Ігор Клименко, готується до запуску державний реєстр територій, забруднених вибухонебезпечними предметами, тримачем якого вже визначено ДСНС, але ця інформація повинна також верифікуватись і Центром гуманітарного розмінування

При цьому очільник МВС подякував за міжнародну підтримку партнерам, які роблять важливий внесок у розмінування України. 

Він нагадав, що минулого року в Хорватії відбулася конференція з гуманітарного розмінування, за результатами якої Україні виділили близько півмільярда євро на допомогу в цій сфері. 

«Багато допомагає Японія, у нас декілька напрямків співпраці. Спеціальне обладнання, транспортні засоби, екіпірування саперів», - зазначив Міністр. 

Окремий напрямок – підготовка фахівців та обмін досвідом. 

Своєю чергою МВС робить повністю прозорим процес використання цієї допомоги. 

«Ми знаємо, де яка одиниця техніки працює, як використовується те чи інше обладнання. Це не лише про облік і контроль. Це про довіру наших партнерів і їхнє бажання продовжувати допомагати Україні», - наголосив Ігор Клименко.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали