Ігор Клименко: «До ліцеїв МВС у першу чергу запрошують дітей загиблих, полонених та зниклих безвісти співробітників та військовослужбовців системи МВС України»

clock
21.06.2024 12:02

До ліцеїв освітньої системи МВС зараховуватимуть у першу чергу дітей загиблих, полонених, поранених та зниклих безвісти поліцейських, рятувальників та військовослужбовців Національної гвардії й Державної прикордонної служби України. Про це Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив під час прямого етеру Національного телемарафону «Єдині новини».

«Ми запрошуємо до ліцеїв МВС дітей, які втратили своїх батьків, або батьки яких перебувають в статусі зниклих безвісти, або перебували чи перебувають у полоні, або отримали тяжкі поранення під час війни. Ми хочемо, щоб ці діти знайшли в цих ліцеях другу домівку для себе», - наголосив Міністр.

Також він наголосив, що вступати у ліцеї можуть діти військовослужбовців Збройних Сил України згаданих пільгових категорій. Йдеться про дітей, які закінчили 9-й клас і готові навчатися 10-11 класи в ліцеях МВС безпекового спрямування і національно-патріотичного виховання.

Спеціальний професійний відбір пройдуть вихователі, які мають досвід бойових дій та  педагогічний хист.

Вступ до ліцеїв відкритий і для решти охочих на конкурсній основі. Серед вступних іспитів: фізична підготовка, диктант з української мови, тестування з історії України. Для зарахування до ліцею обов’язкове медичне обстеження.

«Ми бачимо, що є достатньо великі запити суспільства, наших громадян щодо навчання в таких ліцеях. І ми, звичайно, будемо збільшувати кількість цих ліцеїв в Міністерстві внутрішніх справ. Це тільки перший крок», - підсумував Ігор Клименко, наголосивши, що програма навчання в ліцеях повністю відповідає вимогам Міністерства освіти і науки.

Крім того, очільник МВС зауважив, що закінчивши такий ліцей, випускники не зобов'язані вступати до закладів вищої освіти системи МВС: він чи вона можуть обрати навчальні заклади на свій розсуд.

Нагадуємо, наразі триває вступна кампанія до ліцеїв МВС, яка має такі етапи:

  • До 16 липня 2024: відбір кандидатів, оформлення та надсилання особових справ до приймальної комісії.

  • До 31 липня 2024: повторне направлення особових справ (у разі усунення недоліків).

  • До 5 серпня 2024: реєстрація кандидатів на зарахування.

  • 8 — 13 серпня 2024: конкурсний відбір:

  • 14 серпня 2024: зарахування на навчання.

Заповнюйте форму зворотного звʼязку та очікуйте дзвінка від приймальної комісії за посиланням тут.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали