«Я – доброволець»: в Україні презентували концепцію інноваційної безпекової платформи

clock
28.02.2024 11:00

У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності під головуванням народного депутата України Олега Бондаренка відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування на тему: «Про стан функціонування добровільної та місцевої пожежної охорони». 

В рамках засідання було проведено семінар-нараду з питань розвитку підрозділів добровільної та місцевої пожежної охорони. 

Участь у засіданні взяли народні депутати України з числа представників Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, керівництво Державної служби України з надзвичайних ситуацій, начальники профільних департаментів  ДСНС України та керівники Головних управлінь ДСНС України в областях, а також представники органів виконавчої влади, закладів вищої освіти та ІТ-компаній. 

На засіданні було обговорено вдосконалення законодавчої бази у сфері організації та функціонування місцевої та добровільної пожежної охорони.   Одним із питань порядку денного було представлення концепції системи оповіщення та реагування «Я – доброволець».  

Ідея цієї системи полягає у створенні інноваційної платформи для організації та координування дій соціально активних громадян, які готові долучитись до ліквідації наслідків надзвичайних подій відповідно до свого фаху. Це вкрай важлива та необхідна на сьогодні ініціатива, що вже давно функціонує у зарубіжних країнах. 

Під час дискусії учасники обговорили основні етапи розробки системи, можливі варіанти її архітектури, способи залучення членів добровільних формувань до системи. За результатами наради було погоджено план подальшої співпраці в рамках реалізації системи оповіщення та реагування «Я – доброволець».

ДСНС України

Схожі матеріали