Контраст
Шрифт

Гвардійці знищили дві групи вагнерівців, які складалися переважно із колишніх в’язнів рф

clock
27.10.2022 19:00

Про це сьогодні, 27 жовтня, під час брифінгу щодо ситуації на фронті, результатів виконання бойових завдань та правоохоронних функцій підрозділами Національної гвардії, повідомив т. в. о. директора Департаменту планування застосування Головного управління НГУ Микола Уршалович.

Національна гвардія України разом зі Збройними силами України та іншими складовими сектору безпеки та оборони України не зважаючи на перевагу противника у живій силі та озброєнні забезпечують надійний захист держави від збройної агресії рф. За цей тиждень військовослужбовці НГУ наносили вогневе ураження по позиціях ворога, знищували його живу силу, техніку, завдавали ударів по командних пунктах, а також збили декілька безпілотних літальних апаратів.

«23 та 24 жовтня на Бахмутському напрямку дві групи вагнерівців, які складались переважно із колишніх ув’язнених, під прикриттям артилерії здійснювали наступальні дії на позиції НГУ. Але ці «джентльмени удачі» не врахували, що бійці бригади оперативного призначення імені Героя України Сергія Михальчука мають дещо інші погляди на перевиховання окупантів з поганих в хороших. Тому ці групи були знищені, а двох осіб взято в полон. Ними виявились колишні ув’язнені за тяжкі злочини (розбійні напади та вбивства) громадяни рф, які уклали шестимісячний контракт з приватною військовою компанією та були відправлені для ведення бойових дій на території України», – сказав Микола Уршалович.

Він також повідомив, що минулого тижня воїни Дніпровської бригади імені Олександра Радієвського «приземлили» за допомогою засобів РЕБ російський розвідувальний безпілотний літальний апарат «Грифон-12» на Донецькому напрямку. Цей безпілотник, призначений для ведення розвідки та відеоспостереження на дальності до 90 км з часом польоту до 3 годин, може бути обладнаний як фото/відеокамерою, так і тепловізором. Раніше наші воїни неодноразово «приземляли» розвідувальні й ударні дрони окупантів також на Харківщині та Луганщині.

Артилерійські підрозділи Нацгвардії здійснювали вогневу підтримку підрозділів Сил оборони України на Бахмутському та Запорізькому напрямках. Виконано 146 вогневих завдань з ураження живої сили, вогневих засобів та техніки противника.

Микола Уршалович також зазначив, що завершується робота з підготовки підрозділів Нацгвардії до зимового періоду. Гвардійці готують фортифікаційні споруди та укріплення, вживаються заходи для забезпечення обігріву, створення умов для приготування їжі і побутових питань в умовах низьких температур.

«Окремо хочу зазначити, що особовий склад забезпечений зимовою формою та засобами обігріву в польових умовах на 100%», – підкреслив спікер.

Для забезпечення сталої роботи військових частин та підрозділів НГУ, забезпечення виконання завдань і функцій в умовах відключення від електропостачання, забезпечено необхідними джерелами резервного та автономного живлення.

Національна гвардія України

Схожі матеріали
Діяльність