Герой-рятувальник: Олександр Приходько врятував дитину, яка провалилась під кригу

clock
17.09.2023 17:00

Щороку в Україні відзначають лауреатів Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник року”. Її запровадили до Дня рятувальника, який відзначають 17 вересня. Завдяки цій акції пересічні громадяни, які проявили мужність та героїзм під час рятування людей, майна, ліквідації пожеж, аварій, надзвичайних ситуацій, стихійного лиха отримують відзнаки.

Акція відбувається за участі Президента України. Цьогоріч лауреатами Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник року” стали сім жителів різних регіонів України.

Один із лауреатів Олександр Приходько - співробітник Територіального управління Служби судової охорони у Полтавській області. 33-річний чоловік  врятував дитину, що тонула.

5 березня 2023 року хлопчик віком приблизно 4-х років вийшов на кригу, що була на річці й раптом провалився в ополонку.  Це побачила дружина Олександра, повідомила чоловіка і він миттєво зреагував.

“Я кинувся йому на допомогу, підбіг, дістав його з води. Після цього виніс його на берег Малий був в зимовому комбінезоні, який промок. Я доніс хлопчика до таксі, щоб в подальшому швидко відправити його додому”, - згадує Олександр.

Завдяки миттєвій реакції чоловіка, дитина недовго була у крижаній воді та не втратила свідомість.

Історії "Героїв-рятувальників року" Юрія Васецького, Мирослава Куриляка та Василя Чеповика дізнавайтесь сьогодні на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали