Герой-рятувальник: Богдан Сергєєв врятував двох дівчат з-під завалів (відео)

clock
16.09.2023 15:00

Щороку в Україні відзначають лауреатів Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник року”. Її запровадили до Дня рятувальника, який відзначають 17 вересня. Завдяки цій акції пересічні громадяни, які проявили мужність та героїзм під час рятування людей, майна, ліквідації пожеж, аварій, надзвичайних ситуацій, стихійного лиха отримують відзнаки.

Акція відбувається за участі Президента України. Цьогоріч лауреатами Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник року” стали сім жителів різних регіонів України. 

Один із лауреатів Богдан Сергєєв - головний спеціаліст відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення Департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької  облдержадміністрації. Чоловіку - 41 рік.

У 25-поверховий житловий будинок в Києві влучила ворожа ракета. Внаслідок цього відбулося часткове руйнування будівельних конструкцій з 16 по 19 поверхи.

У цей момент Богдан зі своїм братом перебував поблизу місця влучання та швидко кинувся на порятунок.

“Ми забігли до під’їзду, брат залишився з дітьми, а я побіг всередину. Почав кричати. Відгукнулась дівчинка. Я допоміг їй вийти на площадку, перевірив усі квартири на поверсі, нікого не знайшов”, - згадує Богдан.

Після цього чоловік піднявся на верхні поверхи будинку. Там почув крик про допомогу ще однієї дівчини під завалами. Богдан витягнув дівчину та її собаку з-під завалів. 

Вивівши з будівлі обох дівчат, чоловік врятував їм життя.

Історії "Героїв-рятувальників року" Андрія Одарчука та Анастасії Голубової дізнавайтесь сьогодні на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали