Фільм «Поліцейські з ДВБ» – про історію і воєнну реальність підрозділу, який стоїть на варті авторитету Нацполіції

clock
01.08.2022 16:01

Служба внутрішньої безпеки Національної поліції цими днями відзначила 30-літття своєї діяльності. З нагоди ювілею був створений документальний фільм, що розповідає про становлення й досвід ДВБ, накопичений упродовж трьох десятиліть, та про роботу в умовах війни, коли трансформувався функціонал працівників підрозділу.

Ідея підрозділу, який би викривав «перевертнів у погонах», виникла у буремні 90-ті, коли новоявлені комерсанти охоче давали хабарі правоохоронцям, що мали мізерну зарплату. Ініціював створення «міліції в міліції» Микола Черевичний, який і був першим очільником служби. Для боротьби з «перевертнями в погонах» він запропонував наділити інспекцію з особового складу правами оперативно-розшукової діяльності.

Проте виявлення поліцейських-правопорушників, які своїми діями намагаються принизити роботу стотисячного колективу Нацполіції, не єдиний напрям роботи служби внутрішньої безпеки. Підрозділ веде роботу із запобігання злочинам відносно поліцейських. Адже правоохоронці під час виконання службових обов’язків, зокрема, розслідуючи факти корупції у держорганах, стають жертвами погроз і нападів.

А 24 лютого цього року функції працівників ДВБ значно розширилися. Викриття колаборантів, чергування на блок постах, евакуація мирного населення і надання гуманітарної допомоги – служба внутрішньої безпеки поліції проявила себе гідно в умовах війни.

Нагадуємо, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський зазначив, що 30-річний досвід допомагає ДВБ бути ефективним в умовах війни

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали