Елітні позашляховики під виглядом гумдопомоги та підозрюваний у скоєні злочину: прикордонники затримали чергових ділків

clock
19.10.2023 17:40

Так, днями, під виглядом гуманітарної допомоги з Польщі двоє чоловіків намагалися ввезти три позашляховики вартістю 700 тисяч гривень.

Таку «допомогу» викрили прикордонники у пункті пропуску «Грушів». Автівки прибули на в’їзд з різницею в годину часу.

Двома вантажівками з лафетом, на яких переміщували позашляховики, слідували в Україну 51-річний та 20-річний жителі міста Рівне. Для проходження контролю псевдоблагодійники скерували автомобілі на «червоний коридор» та встановленим порядком задекларували автомобілі марки BMW, Audi та Porsche 2013 та 2017 років випуску.

Відповідно до документів, наданих на перевірку, встановлено, що автівки переміщувалися як гуманітарна допомога для одного зі столичних благодійних фондів. За інформацією оперативних співробітників Львівського загону було ініційовано проведення додаткової перевірки.

В ході перевірки прикордонники спільно з працівниками митниці з’ясували, що отримувач не очікує таку «гуманітарну допомогу», а громадяни, які їх переміщують, їм не відомі.

За цими фактами складено протоколи про порушення митних правил. Автомобілі вилучено встановленим порядком.

А от на Харківщині, на одному з блок постів прикордонники виявили особу, яка переховувалася від правоохоронців з 2019 року.

Під час перевірки документів 58-річного громадянина України, який прямував до Харкова автомобілем як пасажир, прикордонники встановили, що він знаходиться в розшуку за підозрою у скоєнні кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 203-1 ККУ «Незаконний обіг дисків для лазерних систем зчитування».

Для прийняття правового рішення громадянина передано співробітникам правоохоронних органів.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали