Екосистеми продовжують горіти: за минулу добу пожежі зафіксовано на Миколаївщині та Дніпропетровщині

clock
22.10.2023 12:10

Негативна тенденція виникнення пожеж у природних екосистемах зберігається. Це відбувається тому, що громадяни всупереч вимогам правил пожежної та екологічної безпеки, масово спалюють сміття та залишки сухої рослинності на власних присадибних ділянках та навколо них, а також допускають необережність у поводженні з вогнем під час перебування на природі.

21 жовтня на території Миколаївської області зафіксовано 13 вогневих випадків в екосистемах. Горіли суха трава, сміття, чагарники та очерет у всіх районах області, а саме: Воскресенській, Веселинівській, Веснянській, Березанській, Казанківській, Баштанській, Костянтинівській, Благодатненській, Братській, Первомайській територіальних громадах та у м. Нова Одеса, м. Первомайськ і м. Миколаїв. 

На всі випадки забезпечено оперативне та професійне реагування вогнеборців. Всього до гасіння залучалось 15 одиниць техніки та близько 50 рятувальників. Також, гасити пожежі допомагали вогнеборці місцевої пожежної охорони «Первомайське», добровільних пожежних команд с. Миколаївське та с. Привільне. Загальна площа пожеж склала понад 12,4 га, а їх причина здебільшого необережне поводження з вогнем. 

На Дніпропетровщині вогнеборці 29 разів за минулу добу залучались до ліквідації пожеж в екосистемах.Протягом доби пожежно-рятувальні підрозділи Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області здійснили 29 виїздів для ліквідації загорянь на відкритих територіях.

Вогнеборці загасили 24 займання сухої рослинності та 5 пожеж, де осередком було сміття. Загальна площа знищених вогнем екосистем склала понад 31 га.

Рятувальники наголошують бути вкрай обережними з відкритим вогнем. Навіть маленький непогашений сірник може спровокувати масштабну пожежу, яка може понести за собою значні втрати. Навіть, якщо вогонь не дістався людських помешкань та не спричинив матеріальних збитків, пожежа наносить шкоду екосистемі, яка буде оговтуватись від цього роками. 

Дбайливо ставтесь до природи, яка оточує нас та дає  необхідні ресурси. У разі виникнення пожежі телефонуйте за номером 101! 

За матеріалами ДСНС України

Схожі матеріали