ДСНС та ПРООН планують розширення співпраці

clock
11.08.2022 15:10

Подальшій взаємодії була присвячена зустріч керівництва Держслужби України з надзвичайних ситуацій  з координаторами проектів Програми розвитку ООН, що відбулася сьогодні, 11 серпня. Зокрема, йшлося про посилення потенціалу ДСНС у сфері гуманітарного розмінування, зміцнення логістичних спроможностей Служби порятунку та перспективи співпраці з ПРООН у напрямку модернізації Державного центру управління у надзвичайних ситуаціях.

ПРООН уже працює над тим, щоб підтримати ДСНС у сфері гуманітарного розмінування. Так, у межах спільного проекту заплановано забезпечення чотирьох піротехнічних розрахунків спеціальним майном та обладнанням на загальну суму близько 625 тисяч доларів. Разом з цим, враховуючи величезний обсяг завдань, які стоять перед піротехніками ДСНС, ця співпраця має поглиблюватися.

Водночас, українська Служба порятунку звернулася до ПРООН щодо сприяння у впровадженні сучасної інформаційної логістичної системи в органах і підрозділах ДСНС. 

Під час зустрічі йшлося також про взаємодію сторін у виконання одного із нинішніх ключових завдань ДСНС – створення сучасного державного центру управління в надзвичайних ситуаціях, який забезпечить комплексний підхід для оперативного збору, аналізу і узагальнення інформації, прийняття управлінських рішень, як у поточних, так і в надзвичайних ситуаціях, створить міжвідомчу систему координації, реагування та надання інформації органам влади та суспільству.

Пресслужба ДСНС України

Схожі матеріали