Допомога від Чеської Республіки: у госпіталі МВС відкрили нові гінекологічні кабінети

clock
22.04.2024 17:00

22 квітня у Києві відбулася офіційна церемонія передачі обладнання та відкриття гінекологічних кабінетів в одному з госпіталів МВС України за участі делегації Чеської Республіки.

«Третій рік українці переживають жахливі часи, втрати та обстріли. За період повномасштабної війни по Україні було здійснено понад 30 тисяч обстрілів. Але шлях до свободи неможливий без допомоги. Сьогодні немає такого підрозділу в системі МВС, де б не проходили службу жінки і не стояли пліч-о-пліч із чоловіками. Тому два нових гінекологічних кабінети на базі нашого медичного закладу значно покращать рівень надання послуг для українських захисниць», – зазначила під час зустрічі Державний секретар МВС України Інна Ящук.

Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Пех додав, що будуть продовжувати надавати допомогу і надалі:

«Чехія надає для України важку техніку та гуманітарну допомогу, ми хочемо продовжувати цю співпрацю задля перемоги вашої держави. Ми прагнемо миру через здоров’я».

Керівник медзакладу також подякував чеським друзям, які безкорисно вкладають ресурси у перемогу України над російськими загарбниками. Учасники делегації Чеської Республіки та керівник госпіталю МВС України підписали акт прийому-передачі обладнання. Разом делегація оглянула нові кабінети, які вже від сьогодні зможуть приймати пацієнток. 

Також Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Пех відвідав поранених бійців, які нині знаходяться на лікуванні у госпіталі МВС України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали