Допомога у розмінуванні: Інна Ящук провела зустріч із представниками японської компанії

clock
28.03.2024 16:50

28 березня у стінах МВС України відбулась робоча зустріч з представниками японської компанії «PADECO». Головне питання – двостороння співпраця між Україною і Японією у сфері гуманітарного розмінування. Державний секретар Міністерства внутрішніх справ Інна Ящук наголосила, що МВС цінує співпрацю між країнами і готове до нових спільних проєктів.

«Роль Міністерства внутрішніх справ України в сфері гуманітарного розмінування держави є однією із головних. Очищення нашої землі наразі є вкрай важливим та довготривалим процесом. Впродовж періоду повномасштабної війни Японія була і є нашим союзником в питаннях розмінування», – наголосила Інна Ящук.

Представник японської компанії підкреслив готовність допомагати та підтримувати Україну. Зокрема він озвучив, що нині є можливість передати дрони підрозділам МВС, які допоможуть Україні в сфері гуманітарного розмінування.

До зустрічі долучились також представники Державної служби з надзвичайних ситуацій України та Національної поліції України. Заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Олег Бондар висловив вдячність уряду та народу Японії за вже надану допомогу для ДСНС України: «Враховуючи цинічність та підлість ворога, ми чітко усвідомлюємо, що запровадження новітніх технологій дуже важливе для очищення нашої землі».

Учасники зустрічі домовились про подальшу співпрацю, аби вже найближчим часом випробувати згадані дрони в Україні.

Департамент комунікації МВС України

 

 

Схожі матеріали