Для ветеранів із втратою зору у реабілітаційному центрі МВС відбувся курс «Перезавантаження» (ВІДЕО)

clock
10.01.2024 19:00

Майже місяць три військовослужбовця та один поліцейський, які втратили зір внаслідок бойових дій, проходили курс адаптації  в одному із реабілітаційних центрів Міністерства внутрішніх справ України. 

Курс відбувся за сприянням Міністерства внутрішніх справ України, а після відпочинку ветеранів запрошують на працевлаштування до системи МВС. Підтримка, допомога та відновлення бійців системи – у пріоритеті для нашого відомства. 

У програмі для чоловіків були заняття з психологом, уроки з орієнтування у просторі, аби навчитися з допомогою тростини пересуватися без допомоги інших. 

Це звучить нереально, але і для незрячих існують спеціальні додатки, які допомагають телефонувати, набирати смс та заходити в Інтернет. Тож чоловіки вчилися  IT-технологіям, а саме користуванням гаджетами.

Один із учасників курсу – Богдан з Дніпропетровщини. Він  втратив зір під Кремінною в бою, але до повномасштабного вторгнення чоловік працював програмістом. Тому нині мріє повернутися до своєї улюбленої справи, тож наполегливо поглинав на уроках з IT знання, які йому допоможуть у майбутньому.

Найбільше захоплення у учасників курсу «Перезавантаження» викликали заняття із собаками та іпотерапія, де вони могли провести час з конями, погодувати їх і трохи відпочити душею.

“Я вперше був верхи на конях, це неймовірні відчуття. Разом зі мною ці емоції розділили два сини та дружина”, - поділився емоціями після іпотерапії учасник курсу.

У фінальний день курсу до військовослужбовців та поліцейського завітала Державний секретар МВС України Інна Ящук. Вона відмітила, що співпраця між усіма реабілітологами стала надважливою і принесла користь в адаптації до життя ветеранів із втратою зору. 

Також Інна Ящук зауважила, що одне з основних завдань Міністерства – допомога кожному нашому бійцю, піклування про психологічний та моральний стан. Після завершення реабілітації ветеранам, які втратили зір, буде запропоноване працевлаштування у системі МВС.

Курс проводили реабілітологи Міністерства внутрішніх справ України спільно з однією з громадських організацій. 

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали