«Діти-Герої»: Роман Олексів вижив та переніс 31 операцію після ракетного удару по Вінниці

clock
03.06.2024 13:00

31 травня Міністерство внутрішніх справ України відзначило сімох унікальних дітей, які проявили себе під час повномасштабної війни, допомагають українським захисникам  або постраждали від збройної агресії російських загарбників. Серед лауреатів благодійної акції «Діти-Герої» – 9-річний Роман Олексів.

Хлопчик постраждав 14 липня 2022 року, коли російські терористи здійснили ракетний удар по медичному центру у Вінниці. Саме під час атаки у ньому перебував Роман із мамою, він став єдиним, хто вижив після атаки. Дитина отримала близько 45% тіла важких опіків. Крім того, у Ромчика була черепно-мозкова травма, відкритий перелом плеча та постраждали внутрішні органи.

Роман Олексів проходив лікування у Німеччині й продовжив реабілітацію у Львові. Загалом хлопчик переніс 31 операцію. Поруч з ним постійно перебуває тато Ярослав. Нині Ромчик попри те, що повинен постійно носити спеціальну компресійну маску для зменшення виникнення рубців на місцях опіків, повернувся до занять у музичній школі та бальних танців. Зараз для Романа баян і танці – це не тільки хобі, а й реабілітація, так розминаються його ослаблені пальчики.

Фото: REUTERS

Нині хлопчик мріє про повне одужання та створення спортивного автомобіля. Роман Олексів став одним із семи лауреатів благодійної акції «Діти-Герої» від МВС України. Під час нагородження присутні не стримували сліз під час перегляду відео-візитки Ромчика.

Хлопець отримав подарунки від Міністерства внутрішніх справ України, Фонду Східна Європа, Ради Європи, Gen-Ukraine та UNICEF Ukraine. Також засновниця ГО Gen-Ukraine Оксана Лебедева окремо відзначила Романа Олексіва, подарувавши поїздку у Gen.Camp.

Пишаємось українськими дітьми і впевнені у їхньому світлому майбутньому в мирній Україні. Історії усіх лауреатів благодійної акції  «Діти-Герої» будуть опубліковані на офіційних сторінках МВС України у соцмережах та на сайті відомства.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали