«Діти-герої»: Артем Пінчук врятував маму з під завалів будинку, куди влучив російській снаряд

clock
06.06.2024 12:00

Серед лауреатів благодійної акції МВС – 16-річний Артем із Чернігова. Ворог зруйнував рідну домівку хлопця, стіни складалися на його очах, а під уламками залишилась мама Артема. Проявивши надзвичайну мужність він врятував найдорожчу людину в його житті. 

Артем Пінчук став одним із семи лауреатів благодійної акції «Діти-Герої», яких відзначило Міністерство внутрішніх справ України 31 травня.

На другий день повномасштабного вторгнення російський снаряд влучив у приватний будинок, в якому Артем жив з мамою та бабусею. Стіни рідного будинку почали складатися на очах у хлопця. Під завалами залишилася мама Артема. Поміж уламками підліток побачив тільки ногу жінки і одразу кинувся розгрібати завали. Артем вірив, що мама жива, і таки звільнив її з-під завалів. Жінка була у важкому стані. Не гаючи часу хлопець викликав «швидку».

Мама Артема досі лікується, відновлює пам’ять, пройшла багато операцій. І поряд з нею завжди перебуває Артем. Попри пережите, хлопець не втратив віру у краще майбутнє і продовжує підтримувати свою маму кожного дня. Він її підбадьорює і вірить, що вона одужає, а війна закінчиться, і вони знову житимуть, як раніше.

Під час нагородження присутні захоплювалися відео-візиткою підлітка, його надзвичайною мужність і витримкою. Артем отримав подарунки від Міністерства внутрішніх справ України, Фонду Східна Європа, Ради Європи, Gen-Ukraine та UNICEF Ukraine.

Пишаємось українськими дітьми і впевнені у їхньому світлому майбутньому в мирній Україні. Історії усіх лауреатів благодійної акції «Діти-Герої» будуть опубліковані на офіційних сторінках МВС України у соцмережах та на сайті відомства.


                                                                                                                                                                                                                          Департамент комунікації МВС України 

Схожі матеріали