"Десна": Третину життя на захисті України (ВІДЕО)

clock
26.06.2024 14:00

Наш наступний герой – Герой України, офіцер секції розвідки 4 бригади оперативного призначення – Віталій Литвин із позивним «Десна». 

Віталію – 30 років. «Десна» – з діда прадіда військовий. На службу до війська прийшов в 2014-му році вже підготовленим. Хоча до того в армії не служив і про кар’єру військового не мріяв. Адже за цивільною професією Віталій – викладач.  

«У мене було дуже багато військового досвіду через батька військовослужбовця і діда-танкіста. Я розумівся на будь-якому озброєнні. Я не те щоб ідеально їздив на техніці, але в мене було розуміння, як ту чи іншу техніку застосовувати, – ділиться спогадами Віталій Литвин.  – Це у мене був такий військовий досвід - без проходження військової служби». 

Віталій з перших днів на війні. Із побратимами виконував бойові завдання в Сєвєродонецьку, в Бахмуті, в Рубіжному, в Зайцево, в Курдюмівці, в Андріївці, в Кліщіївці, на Лиманському напрямку. «Десна» – командир, який особисто очолює розвідгрупи, що заходять в тил ворогові. Віталій  евакуював поранених, проривав із підлеглими оточення, щоб визволити своїх побратимів. Виконував особливі завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності України. В червні 2022-го року отримав Золоту зірку Героя України. 

«Я сказав тоді в Сєвєродонецьку, що ця заслуга – вона не тільки моя особиста. Вона є заслугою всього підрозділу – тактичної групи «Рубіж». Цієї зірки гідний кожен військовослужбовець, кожен командир, кожен піхотинець, кожен артилерист та кожен розвідник цієї тактичної групи». 

Про бойовий шлях Віталія Литвина його побратимів, його особисту мотивацію, мрії та сподівання - дивіться у відео. 

 

Схожі матеріали