Денис Монастирський провів телефонну розмову з міністром внутрішніх справ Турецької республіки Сулейманом Сойлу

clock
21.01.2022 12:20

Ключова тема переговорів — обговорення питання захисту національних інтересів обох держав та зміцнення регіональної безпеки, ефективна протидія транснаціональній злочинності та тероризму.

Турецький колега ще раз запевнив у незмінній підтримці офіційною Анкарою суверенітету і територіальної цілісності України, непорушності її кордонів. Він також повідомив про намір МВС Туреччини найближчим часом надіслати допомогу матеріально-технічного характеру для зміцнення спроможностей служб системи МВС України.

Сторони обговорили:

- питання, що лежать у площині компетенції відомств, напередодні проведення Десятого засідання Стратегічної ради високого рівня Україна-Туреччина під головуванням президента України Володимира Зеленського та президента Турецької Республіки Реджепа Тайїпа Ердогана;

- зміцнення договірно-правової бази співробітництва, шляхом якомога скорішого завершення процедури узгодження та підписання Протоколу між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про співробітництво правоохоронних органів.

- динаміку співпраці Державної прикордонної служби України з Береговою охороною Туреччини;

- посилення взаємодії Національної гвардії України з Жандармерією Турецької Республіки.

Сторони домовились працювати над важливим аспектом регіональної безпеки - подальшим зміцненням взаємовигідного стратегічного партнерства між Україною і Турецькою Республікою.

Департамент комунікації МВС України

ФОТО Миколи Анацького

Схожі матеріали