Денис Монастирський: Одним із підозрюваних у підготовці псевдомітингів є Юрій Голубан

clock
01.02.2022 06:09

Сьогодні, 31 січня, в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV міністр внутрішніх справ повідомив про те, що одним із підозрюваних у справі про планування масових заворушень у центрі столиці є колишній працівник правоохоронних органів Юрій Голубан.

«Так, дійсно, одним із затриманих є особа на прізвище Голубан, який раніше був працівником правоохоронних органів», — зазначив Денис Монастирський.

Міністр повідомив, що слідство працює над встановленням замовників масових заворушень у центрі Києва для дестабілізації ситуації в Україні.

Він також заявив, що є й інші підозрювані в справі, але наразі щодо цих осіб тривають слідчі та оперативні дії, процес розслідування триває.

Нагадаємо, 31 січня, під час брифінгу міністр внутрішніх справ України повідомив про те, що 30 січня в столиці затримали осіб, які планували масові заворушення в центрі Києва для дестабілізації ситуації в Україні. Організатори планували залучити до 5 тисячі осіб, з яких 1,5 тисячі — «тітушки», які мали влаштувати бійки з правоохоронцями. Обов’язковим елементом протестів мало стати провокування правоохоронців та імітація жертв серед учасників акції. Заздалегідь була заготовлена бутафорська кров, заплановані й зібрані групи підставних медиків.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали