Контраст
Шрифт

Денис Монастирський обговорив з послами «Великої сімки» безпекову ситуацію в Україні

clock
17.02.2022 19:04

Сьогодні, 17 лютого, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський провів зустріч із делегацією надзвичайних та повноважних послів країн групи «Великої сімки» в Україні.

Очільник МВС України висловив вдячність Урядами країн «Великої сімки» за послідовну та незмінну підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України. А також проінформував послів про безпекову ситуацію в нашій країні та на її кордонах, про наявні загрози та реагування на них підрозділів системи Міністерства внутрішніх справ у тісній взаємодії з іншими держорганами й Збройними Силами.

Під час зустрічі насамперед йшлося про обстріли населених пунктів на Луганщині, здійснені російськими окупаційними військами сьогодні уранці: снаряди влучили у дитячий садочок у населеному пункті Станиця Луганська та школу в населеному пункті Попасна.

Окремо міністр внутрішніх справ України повідомив делегацію про навчання сил і засобів МВС, які пройшли цього місяця на Київщині та Херсонщині з метою налагодження взаємодії всіх підрозділів під час реагування на дестабілізаційні ситуації.

«У 2014 незначні групи людей захоплювали адмінбудівлі і оголошували про захоплення міст. Ми знаємо про наслідки цих сценаріїв, коли маленький вогник розгорівся у велике вогнище. Ми розуміємо, що від швидкості прийняття рішень і реагування у таких ситуаціях, зокрема, Нацполіції і Нацгвардії, залежить, чи розгориться таке вогнище сьогодні. Тому ми налаштовані на жорстку реакцію на подібні прояви», – запевнив Денис Монастирський.

За його словами, навчання підрозділів системи МВС пройдуть найближчим часом ще у п’яти регіонах країни. Також очільник МВС запропонував проводити щотижневі онлайн-зустрічі з послами «Великої сімки» в Україні з метою актуалізації інформації про стан у країні.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність