Делегація МВС України провела переговори з МВС Німеччини

clock
16.04.2024 16:00

Заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко та Голова Національної поліції України Іван Вигівський провели переговори з керівництвом Федерального міністерства внутрішніх справ Німеччини на чолі з держсекретарем відомства Берндом Крьззером.

Українська сторона підкреслила, що для нашої країни важлива підтримка Німеччини в контексті впровадження європейських практик роботи правоохоронців та змін українського законодавства до норм ЄС. Німецькі колеги запевнили у своїй підтримці щодо цих питань.

Наразі Державною міграційною службою України за підтримки Міністерства внутрішніх справ та батьківщини ФРН реалізується проєкт «Стійкість, зміцнення та відновлення української міграційної та консульської служби».

У межах зазначеного проєкту ДМС залучає підтримку з розбудови новоствореного Ситуаційного центру з проведення моніторингу міграційних процесів та аналізу ризиків у сфері міграції (підготовка персоналу, закупівля ліцензійного програмного забезпечення та обладнання).

Окремо ДМС за підтримки Міжнародного центру з розробки міграційної політики веде діалог з МВС Німеччини щодо приведення систем притулку в Україні до кращих європейських практик. Зокрема було висловлено потребу у проведенні експертизи українського законодавства та його приведенні у відповідність до законодавства ЄС, обміну досвідом (експертні та ознайомчі візити), допомоги в створенні «хабу по роботі з біженцями та шукачами притулку» в Києві з урахуванням кращих європейських практик.

Іван Вигівський своєю чергою розповів про розслідування правоохоронцями воєнних злочинів, скоєних російськими окупантами. Поліцією зафіксовано вже понад 117 тисяч таких злочинів.

Бернд Крьоззер пообіцяв продовження допомоги Україні та підрозділам МВС, у тому числі в роботі з розмінування. Було домовлено посилювати співпрацю в питаннях міграційної політики.

Українські посадовці подякували німецьким колегам за допомогу, яку ФРН надає Україні, та висловили сподівання на збільшення підтримки.


Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали