Делегація ДСНС взяла участь у підсумковій конференції Програми ЄС щодо готовності до катастроф

clock
13.09.2024 16:30

Делегація ДСНС взяла участь у підсумковій конференції Програми ЄС «Запобігання, готовність та реагування на природні та техногенні катастрофи в країнах Східного партнерства – фаза 3» (PPRD East 3), яка проходила 10-11 вересня 2024 року у м. Кишиневі, Республіка Молдова.

Метою конференції було офіційне завершення чотирирічної програми PPRD East 3. Під час заходу учасники: 

  • підсумували ключові досягнення Програми, 

  • обговорили важливі висновки та подальші кроки щодо зниження ризиків катастроф і управління кризами в країнах – учасницях Програми

  • розглянули дорадчі документи, розроблені в рамках Програми, які відіграватимуть важливу роль у керуванні майбутніми ініціативами із захисту населення від надзвичайних ситуацій та стихійного лиха.

Голова української делегації заступник Голови ДСНС України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Роман Примуш висловив вдячність команді PPRD East 3 за проведену велику роботу та зазначив, що участь у Програмі сприяла вивченню нових інструментів та кампаній ЄС для розвитку національної системи цивільного захисту та подальшої інтеграції України в Механізм цивільного захисту ЄС.

У рамках PPRD East 3 представники ДСНС України:

  • взяли участь у семінарах, тренінгах, навчальних курсах та інших практичних заходах, які надали можливість підвищити професійний рівень та збагатити досвід українських експертів.

  • долучилася до використання онлайн платформи глобального моніторингу “My Dewetra 2.0”, яка використовується для прогнозування та попередження погодних ризиків (лісових пожеж) у реальному часі для кращого реагування на надзвичайні ситуації. Нещодавно ця система почала використовуватися оперативно-черговою службою ДСНС в тестовому режимі.

  • долучилася до проєкту регіонального дослідження ризиків виникнення надзвичайних ситуацій "Multy Country Study". 

Участь у заходах PPRD East 3 сприяла встановленню взаємодії та дружніх контактів з відповідними структурами країн-учасниць Східного партнерства у сфері попередження, реагування та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій транскордонного характеру.

ДСНС готова до продовження активної співпраці з ЄС у сфері мінімізації ризиків катастроф, цивільного захисту населення тощо шляхом реалізації спільних проєктів та участі в багатосторонніх ініціативах за участю європейських експертів та організацій.

ДСНС України 

 

Схожі матеріали