28 місяців у неволі - український захисник про події на Чонгарському мосту

clock
13.09.2024 17:30

Нещодавно звільнений з російського полону прикордонник Олексій Ружиненко поділився про перші хвилини російського вторгнення та свої випробування в російській катівні.

Перед початком широкомасштабного вторгнення прикордонник проходив строкову службу в Херсонському прикордонному загоні. Так сталося, що саме Олексій, 24 лютого 2022 року, перебував на КПВВ «Чонгар» та разом зі своїми побратимами першим зустрічав ворога.

«Під час спостереження за допомогою тепловізора почали виднітися нескінченні колони ворожої техніки, які рухалися в наш бік. Пам’ятаю, що перед масованим артилерійським ударом, над нами кружляв російський безпілотник, який, скоріш за все, вишукував цілі. І тут почалося: майже 40 хвилин по наших позиціях працювала ворожа артилерія, яка знищувала все навколо»,- розповідає прикордонник.

Олексій пригадує, що вже після «прильотів» почали заходити кілометрові колони окупантів, які рухалися у бік Херсону.

«Коли нас знайшли росіяни, перше, що вони зробили – позабирали у нас мобільні телефони та почали саджати у вантажівки, які вже прямували до Криму»,- зазначає Олексій.

Через декілька днів полонених хлопців почали перевозити до материкової частини росії, де на них чекали надзвичайно важкі випробування, які інколи коштували найціннішого - життя...

Більше про нелюдські умови перебування прикордонника у російському полоні, дивіться у відео.

Державна прикордонна слуужба України

Схожі матеріали