«Це війна, де зустрілись всі покоління». Історія гвардійця на псевдо Тота

clock
28.05.2024 18:00

З перших днів повномасштабного вторгнення «Тота» - боєць 25 бригади імені князя Аскольда став на захист України. На той момент йому було 57 років, але вік не завадив йому виконувати бойові завдання на фронті.

«Це війна, де зустрілись всі покоління: не дивлячись на мій вік, я ніколи не відчував, що моїм побратимам важко виконувати зі мною бойові завдання, навпаки, доводилось давати фору молодим, щоб вони не відставали», – військовослужбовець 25 бригади імені князя Аскольда на псевдо Тота.

З перших днів повномасштабного вторгнення боєць не вагаючись став на захист України, на той момент йому було 57 років, але вік не завадив йому виконувати бойові завдання на фронті.

«Влітку 2022 року, ми поїхали виконувати бойові задачі до міста Бахмут, Донецької області. Ситуація у місті тоді була досить напружена, ми відбивали штурми на північно-східних околицях та тримали позиції. Ми були в місті майже 5 місяців, але за 2 тижні до ротації, я отримав мінно-вибухове поранення в живіт, це був один єдиний випадок, коли я відчув себе «важким» для своїх побратимів», – ділиться історією свого поранення воїн.

Після проходження лікування та реабілітації, Тота продовжує нести службу та виконує завдання бригади охорони громадського порядку, несучи службу на блокпостах в місті Києві. 

«Я вважаю, що забезпечення охорони громадського порядку – важлива місія нашої бригади та Національної гвардії України в цілому. Несучи службу на блокпостах, ми підтримуємо порядок в містах та захищаємо спокій наших громадян», – запевняє Тота.

Національна гвардія України

Схожі матеріали