Боротьба з незаконною міграцією: на Буковині та Черкащині виявлено шістьох порушників

clock
07.08.2023 10:45

Міграційна служба разом із правоохоронними органами ведуть законну боротьбу з нелегальною міграцією. Для виявлення можливого перебування, проживання чи працевлаштування іноземців, які незаконно перебувають на території України проводяться рейди та чергування.

Так, днями міграційники ухвалили рішення про примусове видворення 27-річного громадянина російської федерації, який неодноразово відбував покарання в місцях позбавлення волі на території України.

Зі стін ДУ «Старобабанівська виправна колонія» громадянин рф відправився спочатку до суду, де заслуховувалася справа про його затримання з поміщенням до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства (ПТПІ), потім – до ПТПІ, адже не мав наміру самостійно залишати територію України, підтримував злочини, вчинені державою-агресором, та планував продовжити злочинну діяльність в Україні.

На Черкащині рецидивіст відбував покарання за скоєння злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 289, ч. 2 ст. 185, ст. 395 ККУ. Прибув в Україну ще у 2004 році. Спочатку проживав на Київщині, де притягувався не тільки до кримінальної відповідальності, а й до адміністративної за порушення міграційного законодавства. Ухвалене у 2018 році стосовно нього рішення про примусове повернення не виконав, потрапивши у черговий раз за ґрати.

У ПТПІ громадянин рф матиме змогу перебувати пів року. За цей час проводитиметься його ідентифікація та розглядатиметься питання про можливість виготовлення документів на повернення до країни походження. Адже єдиними документами, що підтверджують особу 27-річного росіянина є свідоцтво про народження, видане країною-агресором, та довідка про звільнення з місць позбавлення волі.

У Чернівецькій області також виявлено громадянку рф, яка проживає в Україні без жодних дозвільних документів. Жінка має усі підстави для отримання посвідки на тимчасове перебування та подальше оформлення дозволу на імміграцію, оскільки одружена з громадянином України та виховує двох дітей. Однак з приватних причин не встигла впорядкувати свій статус.

Наразі порушницю міграційного законодавства оштрафовано згідно до вимог ч. 1 ст. 203 КУпАП. За ст. 205 КУпАП оштрафований також її чоловік, який не подбав про своєчасну реєстрацію місця проживання своєї дружини-іноземки.

Водночас у Чернівцях оштрафовано двох громадян Молдови та двох громадян рф, які проживали в Україні за недійсними протермінованими документами.

До слова, громадяни рф продовжують зберігати негласне лідерство за кількістю виявлених на Буковині порушень міграційного законодавства – статистика останнього тижня це лише зайвий раз підтверджує.

Державна міграційна служба України

Схожі матеріали