Контраст
Шрифт

Бойові медики бригади «Лють»: Постійно вчимося, адже кожна заощаджена секунда рятує життя

clock
05.06.2023 19:45

Медики у зоні бойових дій відіграють одну з ключових ролей. Адже, без перебільшення, від їхньої оперативності та вмінь залежить життя бійців.

Поліцейські об’єднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють» завершили навчальний курс в одному з тренінгових центрів. Навички опановували за системою TCCC (Tactical Сombat Сasualty Сare) - це стандарт надання допомоги в догоспітальній медицині на полі бою.

На курсах, які рятують життя, бійці тренувалися евакуйовувати поранених з поля бою, зупиняти кровотечу, робити непрямий масаж серця, серцево-легеневу реанімацію. Проходили обов’язкові етапи – теоретичний та практичний курси. Саме останньому було приділено найбільше уваги.

«Прості речі рятують життя. А чітке розуміння алгоритму дій допоможе взяти себе в руки в екстреній ситуації та надати першу допомогу постраждалому. Для нас головне – життя та здоров’я людей, тому інструктори приймали іспит максимально прискіпливо. Ми чудово розуміємо, що поки є  час – треба його використати з максимальною користю», - говорить бойовий медик бригади з позивним «Свят».

Від чіткої системи надання долікарської допомоги, яку бойові медики повинні вибудувати у кожному підрозділі, залежить життя та здоров’я українських захисників. А це - відповідальність, яку може взяти на себе тільки справжній професіонал.

Усі бійці, які навчалися на бойових медиків, отримали сертифікати ТССС та повернулися до своїх підрозділів.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність