Близько 2 млн грн прибутку щомісяця: сімох наркоторговців судитимуть у Києві

clock
23.10.2023 11:40

Столичні правоохоронці викрили сімох спільників, які займалися збутом наркотиків. Щомісяця вони мали прибуток близько двох мільйонів гривень.

Зловмисники налагодили схеми розповсюдження наркотиків на території столиці та Вінницької області. До наркоугруповання входили родичі та близькі між собою люди. Діяли зловмисники за узгодженим планом. Для цього використовували різні засоби конспірації, у тому числі періодично змінювали адреси проживання. Там займались фасуванням наркотиків. Комунікацію між собою та з покупцями вели в соціальних мережах, змінюючи номери телефонів.

Поліцейські спільно з працівниками СБУ задокументували продаж зловмисниками оптової партії метадону на суму близько 200 тисяч гривень та затримали всіх фігурантів у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Тоді наркоділки залишили для "клієнта" схованку в лісосмузі поблизу автозаправки на Одеському шосе. Вона була у вигляді двох шкарпеток, у яких знаходилось 500 так званих "чеків". До кожного згортка з метадоном у "подарунок" йшло дві пігулки сильнодіючого лікарського засобу - димедролу. У подальшому ці наркотики потрапляли до декількох кур’єрів для реалізації на території Києва.

Учасникам організованої злочинної групи повідомили про підозри у вчиненні низки кримінальних злочинів: за ч. 4 ст. 28, ч. 1, 2 ст. 307 - незаконне придбання, перевезення та зберігання наркотичного засобу з метою збуту, а також незаконний збут наркотичного засобу, вчинене злочинною організацією та вчинене повторно, у великих розмірах, за ч. 4 ст. 28 ч. 3, 4 ст. 321 - незаконне придбання, перевезення та зберігання сильнодіючого лікарського засобу з метою збуту, а також незаконний збут сильнодіючого лікарського засобу, вчинене злочинною організацією, вчинене повторно та в особливо великих розмірах, за ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 - незаконне придбання, перевезення та зберігання наркотичного засобу з метою збуту, а також незаконний збут наркотичного засобу, вчиненому повторно, в особливо великих розмірах та злочинною організацією, за ч. 1 ст. 255 - створення злочинної організації, керівництво такою організацією або її структурними частинами та за ч. 4 ст. 28 ч. 1, 2 ст. 306 Кримінального кодексу України - використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів та сильнодіючих лікарських засобів з метою продовження незаконного обігу наркотичних засобів та сильнодіючих лікарських засобів, вчинене злочинною організацією та вчинене повторно.

Зловмисниками виявились уродженці Київської області, 1995, 1998, 2001, 2002 та 2003 років народження.

Суд обрав для шістьох затриманих запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави, а одну фігурантку відправив під домашній арешт.

Обвинувальні акти скеровані до суду. За скоєне зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Національна поліція України

Схожі матеріали