Безпека на кордоні, розмінування, зниклі безвісти та розвиток співпраці: Ігор Клименко зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні

clock
19.03.2024 17:30

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні Мареком Шафіном. Обговорили питання двосторонньої співпраці та підтримку України у протистоянні російській збройній агресії.

До зустрічі також долучились заступниця очільника МВС Катерина Павліченко, Аташе у справах поліції, офіційний представник МВС Словаччини при Посольстві Словацької Республіки в Україні Людвік Шолтес та представники міністерства. 

Очільник МВС подякував Уряду Словаччини за 2 одиниці машин механізованого розмінування Bozena, які восени будуть передані ДСНС для розмінування Херсонщини.

За словами Ігоря Клименка, Україна та Словаччина тісно працюють над підготовкою угод про реадмісію, боротьбу зі злочинністю та взаємодію в галузі хімічної, екологічної та ядерної безпеки в прикордонні. Нині триває робота по узгодженню та в подальшому - підписанню відповідних документів.

Окрім того, під час зустрічі порушили питання міграційної політики. Нині у Словаччині офіційно перебувають близько 130 тисяч наших громадян.

Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін та глава МВС також обговорили питання пошуку родичів осіб зниклих безвісти. За словами Ігоря Клименка, в Україні достатньо фахівців та мобільних ДНК-апаратів. Тож Україна готова організувати навчання по обміну досвідом із міжнародними партнерами у цій сфері.

Наприкінці сторони дійшли згоди у питаннях для подальшої співпраці та подякували один одному за плідну зустріч.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали