Безбар'єрність в дії: на Хмельниччині дівчина з інвалідністю отримала посвідчення водія

clock
14.10.2023 16:00

У рамках флагманського проєкту "Автошколи для людей з інвалідністю" 22 річній дівчині видано посвідчення водія строком дії на 2 роки в сервісному центрів на Хмельниччині.

Марина з народження відчувала труднощі при самостійному пересуванні. Розповідає, що натрапила на інформацію про можливість отримати посвідчення водія в "Автошколі для осіб з інвалідністю" у соціальній мережі. Довго не вагалась, і як тільки зібрала необхідний пакет документів - одразу розпочала навчання.

 
"Я дуже щаслива, що нарешті отримала своє перше посвідчення водія. Це допоможе мені стати мобільною та самостійно вирішувати свої справи", - каже Марина Іваськова.

Першим випускником "Автошколи для осіб з інвалідністю" на Хмельниччині став військовослужбовець Валентин Горбачевський. Він взяв участь у флагманському проєкті МВС, що реалізується у рамках ініціативи "Без бар’єрів" та отримав посвідчення водія вперше.


 
Реалії сьогодення говорять нам про вкрай важливі речі. Безбар’єрні простір, послуги, інформація мають бути доступні скрізь і кожному. Наразі сервісні центри МВС оснащені пандусами, кнопкою виклику персоналу та місцями для паркування. 

Головний сервісний центр МВС України

Схожі матеріали