“Безбар'єрність стала однією з визначальних ознак сучасної політики”, - Катерина Павліченко

clock
12.12.2023 12:30

Заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко під час засідання Ради безбар’єрності під головуванням Прем'єра Дениса Шмигаля та за участі Олени Зеленської підбили підсумки роботи в цьому році. 

Катерина Павліченко розповіла про реалізацію проєкту МВС України – «Автошколи для осіб з інвалідністю». Сьогодні в Україні функціонує уже 6 таких закладів. За час роботи проєкту автошколи отримали понад сотню заявок на навчання, десятки осіб уже отримали посвідчення водія категорії В. Також є ті, хто уже мав водійське посвідчення, але після отримання травми пройшов перепідготовку, серед них і наші військові.

Впродовж півроку вдалося збільшити географію наших автошкіл, створили можливість вивчати теорію самостійно та складати теоретичний іспит онлайн, підготували 40 інструкторів та екзаменаторів. Кожен з них має навички інклюзивного спілкування і взаємодії.

Також у  Дніпрі почали тестувати послугу навчання на транспортних засобах категорії С1. Наразі вивчаємо, який запит у суспільства, щоб таке навчання могло б дати людям з інвалідністю додаткову можливість працевлаштування.

“Що найважливіше, створено комплексну послугу, яка уже слугує прикладом інклюзивності для інших автошкіл в країні. В цьому контексті тема засідання – «Безбарʼєрність для всіх» особливо актуальна, адже ми готові ділитися досвідом роботи наших автошкіл з громадами, щоб безбарʼєрність дійсно була для всіх”, - повідомила заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

До кінця цього року сервісні центри МВС, які задіяні в проєкті, будуть додатково укомплектовані новими автомобілями Huyndai I30 з ручним керуванням.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали