Контраст
Шрифт

Автівку з мільйонами російських рублів та номерні знаки окупаційної влади викрили в «Міловому»

clock
21.01.2022 15:01

Учора ввечері прикордонники під час спільного з працівниками митниці огляду в пункті пропуску «Мілове» виявили в авті подорожнього сховок з чималою сумою коштів різної валюти.

У пункт пропуску транспортним засобом «Шевроле» прибув 40-річний громадянин України. Завідома водій обрав рух зеленим коридором. Однак під час прикордонного контролю мешканець тимчасово окупованої території Донецької області був знервований, на що і відреагували прикордонники Луганського загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

Згодом під час поглибленого огляду автівки, в багажному відділенні під обшивкою, прикордонники виявили понад 1,8 млн рублів РФ та 2,9 тис. доларів США. Також разом з кругленькою сумою в сховку знайдено номерні знаки, що видані окупаційною владою.  

Чоловік пояснив, що валютну операцію з грошима провернув задля заробітку. Оскільки йому пообіцяли «оплату послуг» - 2% від суми, яку перевезе водій.

Співробітники митниці на українця склали протокол за ст. 483 МКУ, незадекларовані кошти конфіскували. Номерні знаки, що видані окупаційною владою, передали співробітникам компетентних правоохоронних органів.

Пресслужба ДПСУ

Схожі матеріали
Діяльність