Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту наказу Міністерства внутрішніх справ України «Про внесення змін до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 21 серпня 1998 року №622»

28 лютого 2024 року

Міністерство внутрішніх справ України проводить електронні консультації з громадськістю щодо проєкту наказу Міністерства внутрішніх справ України «Про внесення змін до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 21 серпня 1998 року № 622» (далі – проєкт наказу), що оприлюднений 28 лютого 2024 року у підрубриці «Проєкти нормативних актів» рубрики «Нормативна база МВС» офіційного вебпорталу Міністерства внутрішніх справ України.

Дія реалізації проєкту наказу поширюватиметься на такі соціальні групи населення та заінтересовані сторони:

  • громадяни – власники вогнепальної зброї невійськового призначення, боєприпасів до неї, холодної, пневматичної зброї, спеціальних засобів;
  • суб’єкти господарювання, які провадять господарську діяльність з виробництва, ремонту, торгівлі вогнепальною зброєю невійськового призначення, боєприпасами до неї, холодною, пневматичною зброєю, спеціальними засобами;
  • Національна поліція України.


Можливими наслідками реалізації проєкту наказу для цих соціальних груп населення та заінтересованих сторін є удосконалення порядку обігу предметів, матеріалів і речовин, на які поширюється дозвільна система органів внутрішніх справ.

Пропозиції та зауваження до проєкту наказу приймаються впродовж місяця з дати оприлюднення в письмовій формі на поштову адресу: вул. Богомольця, 10, м. Київ, 01601, або на електронну адресу: [email protected].

Консультації щодо проекту наказу надаються за номерами телефонів: (044) 254 78 54, (044) 254 78 45. Відповідальні особи за проведення електронних консультацій з громадськістю – Володимир Хованець та Олег Матвєйцов.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту наказу буде оприлюднений у підрубриці «Електронні консультації з громадськістю» рубрики «Консультації з громадськістю» офіційного вебпорталу Міністерства внутрішніх справ України протягом двох тижнів після прийняття рішень за результатами обговорення.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту наказу Міністерства внутрішніх справ України «Про внесення змін до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 21 серпня 1998 року № 622» оприлюднений 01 квітня 2024 року